IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Notice!

Please take a minute to check our Frequently Asked Questions. Use Search to reveal possible related topics.

Also make sure you've read the Forum Guidelines before posting in this forum.

Abbreviations: (will be specified by moderators/administrators)

 
Reply to this topicStart new topic
> [AF] WAV tags saved by Mp3tag v2.83i default config fails to show in MediaMonkey V4.1.3.1708, V2.83i
chrisjj
post Aug 17 2017, 23:28
Post #1


Member


Group: Full Members
Posts: 1531
Joined: 25-October 05
Member No.: 2273
Mp3tag Version: -



If I take a file made by GoldWave with WAV tag that shows fine in MediaMonkey V4.1.3.1708 and save it in Mp3tag v2.83i (with default config), the tag fields fail to show in MediaMonkey.

Mp3tag v2.81i - OK


Windows 7 Explorer - OK


MediaMonkey V4.1.3.1708 - faulty


FooBar 2000 - OK


Hex compare


I tried working around by changing the config inc. Mp3tag Options Tag Mpeg despite that Help says this should not affect WAV, and I got a result that didn't show the problem and had a different encoding:



but I was unable to reproduce this workaround.

Can anyone suggest what Mp3tag settings will workaround this?

UPDATE - see separate message, to workaround this forum's 'Sorry, but you have posted more images than you are allowed to'.)



This post has been edited by chrisjj: Aug 18 2017, 13:06
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Florian
post Aug 18 2017, 12:24
Post #2


Developer


Group: Admin
Posts: 8101
Joined: 12-December 01
From: Germany, Dresden
Member No.: 203
Mp3tag Version: 2.85



I can't find anything odd with the tags written by Mp3tag and I'm not aware of any "workaround" settings which will fix tag display with MediaMonkey.

Maybe you can also ask over at their forums?

Kind regards
– Florian


--------------------
♫ If you like using Mp3tag please donate to support further development.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrisjj
post Aug 18 2017, 13:06
Post #3


Member


Group: Full Members
Posts: 1531
Joined: 25-October 05
Member No.: 2273
Mp3tag Version: -



I tried Mp3tag UTF8:




In MM it failed it a different way:



despite that it in binary-identical to the previous accidentally workedaround:



... which now fails too!



So, it seems something is unstable. Perhaps MM.

I tried Mp3tag ISO:





Success!



And in foobar2000:



Binary FTR:




This post has been edited by chrisjj: Aug 18 2017, 13:11
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrisjj
post Aug 18 2017, 13:10
Post #4


Member


Group: Full Members
Posts: 1531
Joined: 25-October 05
Member No.: 2273
Mp3tag Version: -



QUOTE (Florian @ Aug 18 2017, 12:24) *
I can't find anything odd with the tags written by Mp3tag and I'm not aware of any "workaround" settings which will fix tag display with MediaMonkey.


Thanks Florian. I found Mp3tag ISO encoding succeeds. Details in prev message.

QUOTE (Florian @ Aug 18 2017, 12:24) *
Maybe you can also ask over at their forums?


I did and had got no reply. I'll re post the workaround there.

This post has been edited by chrisjj: Aug 18 2017, 15:59
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st November 2017 - 11:04